Gezondheid

Een groot deel van je veiligheid is natuurlijk je gezondheid. Er worden een aantal punten toegelicht in deze sectie op het gebied van gezondheid in Bulgarije zodat je met een veilig en voorbereid gevoel op vakantie kan.

Wat te doen bij een ziekenhuisopname in Bulgarije

Bij een ziekenhuisopname is het verstandig om je zorgverzekering, je eventuele reisbegeleider en de Nederlandse ambassade in Bulgarije te bellen. Voor meer informatie, zie: Wat te doen bij een ziekenhuisopname in Bulgarije.

Zorgverzekering in Bulgarije

Het is belangrijk te weten wanneer je nog steeds verzekerd bent volgens je Nederlandse zorgverzekering in Bulgarije. Ook kan het variƫren tot welk bedrag je verzekerd bent. Let ook vooral op situaties waarbij je Nederlandse zorgverzekering komt te vervallen. Lees hier meer over bij zorgverzekering in Bulgarije.

Kraanwater in Bulgarije

Het kraanwater in Bulgarije is in principe drinkbaar, maar het kan toch ziekte tot gevolg hebben omdat wij zelf zulk schoon water gewend zijn. Lees meer over kraanwater in Bulgarije.

Reisverzekering

Als je op reis gaat naar Bulgarije is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Maar waar ben je allemaal voor verzekerd? Waarom zou je jezelf moeten verzekeren? Lees meer over je reisverzekering in Bulgarije.