Diefstal in het buitenland

Diefstal van pinpas

Neem bij vermissing of diefstal van je betaalpas of credit card meteen contact op met je bank of credit card maatschappij. Zij nemen blokkeren vervolgens alle passen zodat er geen geld van je rekening af gehaald kan worden. Veel banken hebben een regeling dat als je in het buitenland bent en je pas is gestolen dat je dan naar een speciaal telefoonnummer kunt bellen om toch geld op te nemen. Je moet hiervoor wel genoeg geld op je rekening hebben staan. Vervolgens kun je het geld bij een ophaalpunt in de buurt ophalen.

Diefstal van paspoort of identiteitskaart

Als je in Bulgarije je paspoort of identiteitskaart kwijt raakt of gestolen wordt. Neem dan zo snel mogelijk contact op met de reisleider en politie. Daarnaast moet je bij de Nederlandse ambassade in Bulgarije een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aanvragen om mee terug naar Nederland te kunnen. Ook in Nederland moet je aangifte doen bij de Nederlandse politie.

Vermissing van bagage

Als je bagage kwijt is, neem dan contact op met een medewerker van het vliegveld, zij kunnen u verder helpen. Mocht je uiteindelijk je bagage niet meer terug of beschadigd terug krijgen neem dan contact op met je reisverzekering. Het is dan ook verstandig om je bagage te verzekeren in je reisverzekering.

Diefstal van overige goederen

Wanneer er iets anders gestolen wordt, neem dan altijd contact op met de plaatselijke Bulgaarse politie. Zij kunnen je verder helpen. Doe ook in Nederland aangifte van diefstal.